Quantcast
Τουσκ σε Τσίπρα”Game is over» - Τσίπρας σε Τουσκ: Δεν είναι παιχνίδι 1,5 εκ. άνεργοι - enikonomia.gr
share

Τουσκ σε Τσίπρα”Game is over» – Τσίπρας σε Τουσκ: Δεν είναι παιχνίδι 1,5 εκ. άνεργοι

δημοσιεύτηκε:

Διάλογοι «φωτιά» , ενδεικτικοί της κατάστασης που επικρατεί στις Βρυξέλλες, καταγράφηκαν στη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

 «Game is over», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στον Έλληνα πρωθυπουργό, για να λάβει την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, ότι «η Ελλάδα έχει ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, τρία εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με την σύνταξη των παπούδων», συμπληρώνοντας ότι «αυτό δεν είναι παιχνίδι».

Τον κάλεσε ακόμα να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει καταθέσει προτάσεις.

«Οι προτάσεις των θεσμών, δυστυχώς αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ», είπε, επισημαίνοντας ότι το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα.

 «Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων και ενοποίηση ταμείων», συνέχισε, δεσμευόμενος για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.  «Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας , δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.