Quantcast
Le Figaro: H Eλλάδα στα πρόθυρα του Grexit και της χρεοκοπίας - enikonomia.gr
share

Le Figaro: H Eλλάδα στα πρόθυρα του Grexit και της χρεοκοπίας

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πέσει στο κενό, αλλά σίγουρα αισθάνεται ζάλη αναφέρει η γαλλική εφημερίδα  Le Figaro που έχει ως κεντρικό θέμα στη διαδικτυακή της έκδοση « Η Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας κα του grexit” .

Όπως επισημαίνει ,η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο εγγυητής του ευρώ, αποφάσισε την Κυριακή να μην αυξηθεί το ανώτατο όριο έκτακτης ρευστότητας προς τις τράπεζες στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον πανικό των επενδυτών.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να παραλύσει, όπως και η καταβολή των μισθών.

Η πτώχευση του κράτους αποτελεί το δεύτερο στάδιο της καθόδου στην κόλαση .

Tην Τρίτη, 30 Ιούν μεσάνυχτα, ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει το τελικό δίχτυ ασφαλείας που του εξασφάλισαν από το 2010 δύο πακέτα διάσωσης συνολικού ύψους 240 δισεκατομμυρίων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών της Αθήνας,θα μεταθέσει προς τα πίσω την πληρωμή.

Η πτώση και η έξοδος από το ευρώ θα είναι θα είναι αναπόφευκτη αν οι Έλληνες απορρίψουν με δημοψήφισμα την τελική προσφορά των άλλων 18 χωρών του ευρώ.

Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης από την ερώτηση, το θέμα των επίπονων διαπραγματεύσεων στην Αθήνα.

Στις Βρυξέλλες, λένε ότι το δημοψήφισμα θα είναι μια ψήφος υπέρ ή κατά του κοινού νομίσματος ενώ ο Αλέξης Τσίπρας καλεί σαφώς να ψηφίσουν «όχι», το οποίο ήταν θυμωμένος με τους συνομιλητές του.

Μετά από πέντε χρόνια της κρίσης και πέντε μήνες διατριβών με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί να μην αφήσουμε μερικές ακόμα ημέρες για να συμβιβασμού; Διακριτικά,ο Jean-Claude Juncker και άλλοι πιέζουν να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις.

Η ψηφοφορία της Κυριακής θα παραμείνει λένε στην Αθήνα ακόμα και  αν  ο Αλέξης Τσίπρας πάρει τελικά την υπόσχεσή της μείωσης του χρέους, στην εκστρατεία κατά της δέσμευσης για το δημοψήφισμα ,

Για να σταματήσει το ανεπανόρθωτο, το παιχνίδι παίζεται τώρα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, σε αυτό των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Η ιδέα μιας συνόδου κορυφής του ευρώ, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, αρχίζει να παίρνει μορφή. Στο Βερολίνο και το Παρίσι, η καγκελάριος και ο Πρόεδρος θα αρχίσει επειγόντως διαβουλεύσεις με τα επιτελεία τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.