Quantcast
FT: Κομισιόν και Γαλλία κινούνται για να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

FT: Κομισιόν και Γαλλία κινούνται για να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Η Γαλλία και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κιμούνται ώστε να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και αυτός είναι ο λόγος που συγκλήθηκε έκτακτη Σύνοδος Κορυφής σήμερα αναφέρουν οι Financial Times.

Στην Αθήνα δίνεται μια τελευταία ευκαιρία ώστε παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων στους ηγέτες της ευρωζώνης, τη στιγμή που αρκετά κράτη-μέλη σκληραίνουν περαιτέρω τη στάση τους έναντι της Αθήνας εξαιτίας της απόρριψης των προηγούμενων όρων διάσωσης από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού μέσω του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Κάποιοι θέλουν την Ελλάδα εκτός της νομισματικής ένωσης – ή ακόμη και η ΕΕ – ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι αυτό που θέλουμε και ούτε εκείνοι πρέπει να θέλουν».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα δήλωσε ο κ. Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρέπει να αφήσουμε τους εγωϊσμούς στην άκρη και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Την ίδια στιγμή ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός μαζί με το νέο υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες ώστε να συναντηθούν με τους ηγέτες της ευρωζώνης…

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.