Quantcast
Η Bild εξηγεί το «μπάλωμα-δισ.» της Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Η Bild εξηγεί το «μπάλωμα-δισ.» της Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

«Επίθεση» στην Α. Μέρκελ πραγματοποίησε η Bild σε σημερινό της δημοσίευμα κατηγορόντας την πως η Καγκελάριος βασίζεται σε «φανταστικούς» αριθμούς, έσπασε τις υποσχέσεις της αλλά και την ευρωσυνθήκη…

Ειδικότερα στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως οι ‘Ελληνες θα λάβουν νέα δισεκατομμύρια μέσω ενός τρίου πακέτου βοήθειας 86 δισ. ευρώ έως το 2018 με χρήματα των Γερμανών και των υπολοίπων εταίρων.

Μάλιστα με περίσσια ευρωνία επιμαίνει πως το τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα γιορτάστηκε ως θρίαμβος…

«Τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων, έχουν τηρηθεί οι βασικές αρχές», δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Επίσης ο Peter Altmaier στέλεχος του CDU, ανέφερε πως: «Η Ευρώπη έχει κερδίσει. Εντυπωσιακή και ισχυρή.».

Η καγκελάριος γιορτάζει τα νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα, χρήματα που δεν μπορεί να επιστρέψει ποτέ η Αθήνα.

 

Η Μέρκελ δίνει Αθήνα μια σανίδα σωτηρίας από μόλυβδο!

Οι χορηγοί απαιτούν μεταρρυθμίσεις από το 2010, που περιλαμβάνουν αυξήσεις φόρων, δίνοντας σε αντάλλαγμα περισσότερα από 200 δισ. ευρώ σε δάνεια προς την Αθήνα. Ανεπιτυχής!

Η χώρα συνετρίβη καθώς σημειώνει ρεκόρ ανεργίας (25,6%), η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά ένα τέταρτο. Το πρόγραμμα διάσωσης αποδείχθηκε ότι ήταν ένα σωσίβιο από μόλυβδο…

Με την τρίτη δέσμη μέτρων διάσωσης δεν θα αλλάξει αλλά αντίθετα η συντριβή της χώρας αναμένεται να επιταχυνθεί …

 

Μέρκελ βασίζεται σε αριθμούς φαντασία!

Στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής αποφασίστηκε η δημιουργία ενός «ανεξάρτητου ταμείου» για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δισ. ευρώ.

Εντελώς ουτοπικό! Ήδη από το 2010, η τότε ελληνική κυβέρνηση, ήθελε να πάρει με την πώληση των κρατικών εταιρειών, 50 δισ. ευρώ και αργότερα αποδείχθηκε πως το συγκεκριμένο ποσό ήταν «αέρας κοπανιστός»…

 

Η Μέρκελ σπάει την υπόσχεση!

Πριν από το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου ο Σ. Γκάμπριελ δήλωσε πως οι ‘Ελληνες αποφασίζουν για την παραμονή τους στην Ευρωζώνη. Σε απλά ελληνικά: «Grexit».

Αντ ‘αυτού, οι Έλληνες παρά την επικράτηση του «’Οχι» θα λάβουν νέα δάνεια ύψους 86 δισ. ευρώ!

 

Μέρκελ σπάει το ευρω-συνθήκη!

Ο ESM μπορεί να παρέχει δάνεια στο πλαίσιο της σύμβασης μόνο αν «είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της και των κρατών μελών της».

Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης…

 

Η Γερμανία πρέπει να επωμιστεί 19,1 δισ. ευρώ

Από τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ η Γερμανία είναι πιθανό να επωμιστεί με 19,1 δισ. ευρώ ευρώ, το ΔΝΤ με 17 δισ. ευρώ και η Γαλλία με 14,4 δισ. ευρώ.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.