Quantcast
Der Spiegel: «Τώρα οι 'Ελληνες πωλούν τα νησιά τους» - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: «Τώρα οι ‘Ελληνες πωλούν τα νησιά τους»

δημοσιεύτηκε:

Έλληνες πωλούν τα νησιά τους, επισημαίνεται σε άρθρο του Γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο γίνεται αναφορά σε ξένους πολυεκατομμυριούχους που είναι ήδη κάτοχοι ελληνικών νησιών.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, πέρυσι περίπου 20 ελληνικά νησιά είχαν τεθεί προς πώληση ενώ φέτος ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρειών ακινήτων, εντός των επόμενων μηνών αναμένονται και άλλες αγοραπωλησίες στην Ελλάδα σε χαμηλές τιμές καθώς πολλοί ξένοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

Tο γερμανικό περιοδικό κάνει επίσης ειδική αναφορά στις τιμές των νησιών καθώς, όπως αναφέρει, μπορεί να έχουν μεγάλες διακυμάνσεις.

Για παράδειγμα ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Αλεσάντρο Πρότο έδωσαν το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσουν το νησί Άγιος Θωμάς στον κόλπο της Αίγινας.

Από την πλευρά του ο Τζόνι Ντεπ κατέβαλε το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει το νησί Στρογγυλή κοντά στο Μαράθι.

Στο άρθρο γίνεται επίσης αναφορά στο θρυλικό νησί Σκορπιός και στην  25χρονη κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα, η οποία από το 2013 είναι κάτοχος του νησιού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.