Quantcast
Συμπάθεια για την Ελλάδα έχουν οι χώρες BRICS - enikonomia.gr
share

Συμπάθεια για την Ελλάδα έχουν οι χώρες BRICS

δημοσιεύτηκε:

Συμπάθεια για την Ελλάδα τρέφουν οι χώρες BRICS τόνισε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «L’ Humanite» ο υπουργός Δημοσίων Έργων της Νοτίου Αφρικής, Τζέρεμι Κρόνιν, μιλώντας για τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Plan B σημείωσε ότι ήταν και παραμένει η μόνη διέξοδος, παρά το γεγονός ότι τέτοιες επιλογές μπορεί να αποδειχθούν δύσκολες και πρόσθεσε ότι «η ανάγνωσή μας είναι ότι το πακέτο των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα υπαγορεύτηκε περισσότερο από πολιτικά κίνητρα παρά από οικονομικές επιταγές».

«Κάθε προσπάθεια να χαραχτεί μια εθνική πορεία σχετικά κυρίαρχη που να βασίζεται σε μια δημοκρατική εντολή, πρέπει να τιμωρείται ως προεκλογική προειδοποίηση προς την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και παντού όπου δρουν αντικαπιταλιστικά κόμματα», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) έχει προσφέρει επίσημα τη στήριξή της στην Ελλάδα, ο Τζέρεμι Κρόνιν απαντά ότι «πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, γινόταν λόγος η νεοσύστατη τράπεζα των BRICS να μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης.

Απ’ όσο γνωρίζω, το θέμα αυτό ουδέποτε τέθηκε επίσημα από τις BRICS, ούτε μεμονωμένα, από έναν από τους εταίρους. Υπάρχει βέβαια μια συμπάθεια για την Ελλάδα εκ μέρους των μελών της BRICS.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.