Quantcast
Κόνσολας (ΝΔ): Βαρύ τίμημα για τον τουρισμό από τις αθρόες μεταναστευτικές ροές - enikonomia.gr
share

Κόνσολας (ΝΔ): Βαρύ τίμημα για τον τουρισμό από τις αθρόες μεταναστευτικές ροές

δημοσιεύτηκε:

«Η κυβέρνηση περιορίζεται σε αυτοσχεδιασμούς την ώρα που ο τουρισμός στα νησιά του Αιγαίου πληρώνει βαρύ τίμημα από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές και την έλλειψη σχεδίου» τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Ο υπεύθυνος του τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό υποστήριξε ακόμη ότι «η ολιγωρία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση, τη στιγμή που τα νησιά μας βρίσκονται σε αδιέξοδο και δέχονται χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, είναι εγκληματική».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κω υπάρχουν χιλιάδες ακυρώσεις λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου και παραμονής παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ενώ είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό μας σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Διαχείριση και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού δε σημαίνει μόνο διάσωση.

Σημαίνει καταπολέμηση των διακινητών, επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών, ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, ηλεκτρονικές υποδομές και βέλτιστες διαδικασίες για το άσυλο και την ταυτοποίηση.

Με αφορμή την κωλυσιεργία της κυβέρνησης στο θέμα της απορρόφησης πόρων ύψους 460,7 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, κατέθεσα νέα Ερώτηση στη Βουλή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.