Quantcast
Καραγκούνης στο Real.gr: Η εκλογολογία δημιουργεί αβεβαιότητα - enikonomia.gr
share

Καραγκούνης στο Real.gr: Η εκλογολογία δημιουργεί αβεβαιότητα

δημοσιεύτηκε:

Του Σωτήρη Σταθόπουλου

 

Για τακτικισμούς που δυναμιτίζουν την ήδη κακή κατάσταση της οικονομίας κατηγορεί ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ την κυβέρνηση.

Ο Κώστας Καραγκούνης με συνέντευξη του στο Real.gr καλεί τον πρωθυπουργό να βρει άμεσα λύση, ενώ τονίζει πως η εκλογολογία το μόνο που δημιουργεί είναι συνεχή αβεβαιότητα.

«Λόγω της παράτασης της αβεβαιότητας, η τρύπα 2,5 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα θα διευρυνθεί, η τρύπα περίπου 1 δισ. ευρώ στις ασφαλιστικές εισφορές, θα διευρυνθεί και αυτή, ενώ η αξιολόγηση του «3ου Μνημονίου Τσίπρα» θα καθυστερήσει κατά περίπου ένα μήνα.

Μαζί της θα καθυστερήσει και η εκταμίευση των πρώτων 3 δισ. ευρώ από την αποδόση των 26 δισ. ευρώ που προορίζονται για την έναρξη της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου που σώρευσε η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τη στάση πληρωμών των τελευταίων επτά μηνών», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει ορισμένα από τα μέτρα που θα περιλαμβάνουν στους εφαρμοστικούς νόμους. «Από εδώ και πέρα, με αίσθημα ευθύνης, θα αξιολογούμε κριτικά κάθε ρύθμιση που θα εισάγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και θα τοποθετούμαστε ανάλογα».

Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις με αφορμή την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ασκεί κριτική στους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο για τα όσα έλεγαν προεκλογικά. «Προφανώς, τα αγνοούσαν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, όταν χαρακτήριζαν συλλήβδην ως «ξεπούλημα» -και μάλιστα ύποπτο, τις αποκρατικοποιήσεις».

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη η συνέντευξη του Κώστα Καραγκούνη στο Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.