Quantcast
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Στα ύψη ανεργία και μαύρη εργασία - enikonomia.gr
share

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Στα ύψη ανεργία και μαύρη εργασία

δημοσιεύτηκε:

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεργία και τη μαύρη εργασία κρούει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Έτσι όπως τονίζει με αφορμή τα νέα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ που αφορούν την ανεργία καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο της ΣΔΟΕ και της Επιθεώρησης εργασίας σε τουριστικές περιοχές του Νομού μας και συγκεκριμένα στον χώρο του επισιτισμού – τουρισμού «έρχονται ουσιαστικά να επαληθεύσουν όλες αυτές τις επισημάνσεις που έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό το ΕΚΗ».

Όπως σημειώνει το ΕΚΗ: «Όσο αφορά την ανεργία, τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι έχουμε σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του περασμένου έτους αύξηση, ενώ αναμένεται νέα εκτίναξη σε μερικές εβδομάδες, αφού σ΄ αυτούς θα προστεθούν δεκάδες χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι που ασχολούνται με τον τουρισμό».

Επίσης αναφέρει πως σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και τα νέα αντιαναπτυξιακά μετρά με το νέο Μνημόνιο γεγονός που θα αποτελέσει εκρηκτικό μείγμα για την αύξηση της ανεργίας.

Ακόμη προσθέτει ότι όσο αφορά τους ελέγχους της ΣΔΟΕ και της Επιθεώρησης εργασίας «ήρθαν να επιβεβαιώσουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί ειδικά στο χώρο του επισιτισμού – τουρισμού, όπου η ‘’μαύρη” ανασφάλιστη εργασία οργιάζει».

Επίσης επισημαίνει ότι οι παραπάνω έλεγχοι αποτελούν «ασπιρίνη» στο πρόβλημα καθώς ήταν δειγματοληπτικοί και πραγματοποιήθηκαν από στελέχη της Επιθεώρησης εργασίας της Αθήνας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει ακόμη όλους αυτούς που επιμένουν στις πολιτικές λιτότητας και ζητά την επαναλειτουργία – επανασύσταση της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης ( ΕΥΠΕΑ) και την ενδυνάμωση της Επιθεώρησης εργασίας με σκοπό την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εξάλειψη αυτών των φαινομένων.

Τέλος καλεί την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσουν άμεσα σε αναπτυξιακά μέτρα «ειδάλλως οδηγούμαστε στην εξαθλίωση των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των ανέργων και των συνταξιούχων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.