Quantcast
Αντόνιο Κόστα: Δεν θα κάνουμε λάθος διαπραγμάτευση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Αντόνιο Κόστα: Δεν θα κάνουμε λάθος διαπραγμάτευση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Ο επικεφαλής της πορτογαλικής αντιπολίτευσης, Αντόνιο Κόστα, δήλωσε ότι στοχεύει να βγάλει τη χώρα του από τις πολιτικές λιτότητας, διακηρύσσοντας την ικανότητα του κόμματός του να διαπραγματευθεί με την Ευρωζώνη, αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε, όπως είπε, λάθη. 

Ο Κόστα, που ηγείται του σοσιαλιστικού κόμματος, δήλωσε ότι θα εκμεταλλευθεί την πιο συμβιβαστική στάση της Ευρωζώνης έναντι των χωρών με χρέος, για να χαλαρώσει τη δημοσιονομική πολιτική, εφόσον κερδίσει τις εκλογές που θα γίνουν τον επόμενο μήνα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτηση τη λάθος στρατηγική. Η αλλαγή επιτυγχάνεται με διαπραγμάτευση και όχι με σύγκρουση, όχι με μία μονομερή διακήρυξη, αλλά στο πλαίσιο της ΕΕ», δήλωσε ο Κόστα σε ντιμπέιτ που έκανε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός TSF.

Ενώ κόμματα εναντίον της λιτότητας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos στην Ισπανία, έφεραν σε δύσκολη θέση τα παραδοσιακά κόμματα των χωρών τους, οι Πορτογάλοι φαίνεται να εμμένουν στα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία από το 1981.

Ο Κόστα δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο, που είναι επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, για την πρώτη θέση στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.