Quantcast
Αλεξιάδης: Μόνιμο το ισοδύναμο μέτρο του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Μόνιμο το ισοδύναμο μέτρο του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

δημοσιεύτηκε:

Οριστική απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση, και θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, λίγες ώρες μετά την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση έως την ερχόμενη Παρασκευή.

«Έληγε χθες τυπικά η διαδικασία και έπρεπε να έχει παρθεί απόφαση, λόγω των εξελίξεων των ημερών δεν πάρθηκε σχετική απόφαση σε επίπεδο κυβέρνησης ακόμα» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης και τόνισε ότι «πολιτικά έχουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά δεν είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε μια υπευθυνότητα σε αυτό το ζήτημα. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα υπάρχει οριστική απόφαση και θα γίνουν οριστικές ανακοινώσεις».

Ο κ.Αλεξιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση φοροδιαφυγής, τα στοιχεία της οποίας έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, μίλησε «για μια υπόθεση φοροδιαφυγής που θα κάλυπτε το ΦΠΑ με συγκεκριμένα στοιχεία που είπα και στη Βουλή. Αυτό που αναφέρθηκε και από τον κ. Φίλη και από μένα ήταν να δώσουμε την εικόνα ότι αυτό που ψάχνουμε, δηλαδή τα 167 εκατ. για το 2015 και τα 240 εκατ. για το 2016, δεν είναι σε σχέση με τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής κάτι τραγικό».

«Δεν μπορεί όμως να αντικατασταθεί με μια υπόθεση φοροδιαφυγής, πρέπει να αντικατασταθεί με μόνιμα φορολογικά μέτρα, δηλαδή με φορολογικά ισοδύναμα. Δεν μπορούμε να αντικαθιστούμε μια φορολογική επιβάρυνση ότι θα πάρουμε έσοδα από την φοροδιαφυγή. Τον αντικαθιστούμε με συγκεκριμένα μέτρα» υπογράμμισε.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις, βασικό όμως μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην ληφθεί μια απόφαση, «η οποία θα μεταφέρει το πρόβλημα από την μια τσέπη στην άλλη τσέπη»..

«Τον Ιούλιο δεσμευθήκαμε με τους θεσμούς και το δέχθηκαν οι θεσμοί, ότι θα αλλάξουμε τους συντελεστές του ΦΠΑ το 2016, εάν μπορέσουμε και πιάσουμε μέχρι τότε έσοδα από τη φοροδιαφυγή, μεγαλύτερα από αυτά που έχουμε προϋπολογίσει. Αυτό το δέχονται οι θεσμοί και εμείς αγωνιούμε και κάθε μέρα εργαζόμαστε» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.