Quantcast
Ποιες περιοχές θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία - enikonomia.gr
share

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία

δημοσιεύτηκε:

Για δεύτερη ημέρα θα επικρατήσουν ακραία καιρικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πάντως σταδιακά στα δυτικά και τα βόρεια από το βράδυ θα αρχίσουν τα φαινόμενα να εξασθενούν.

Όπως αναφέρει στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί από το νότιο Ιόνιο προς τα ανατολικά για να βρεθεί μέχρι το βράδυ στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι περιοχές της Πελοποννήσου, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Με την κίνηση του χαμηλού ανατολικότερα, οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα είναι βοριάδες και θα ενισχυθούν, από το απόγευμα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, τους 20-22 βαθμούς στα υπόλοιπα.

Στην Αττική προβλέπεται βροχερός καιρός με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανόν για λίγο να είναι ισχυρές. Το θερμόμετρο μέχρι τους 14 βαθμούς.

Για τις επόμενες ημέρες ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε στο real.gr:

Το Σάββατο στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στα ανατολικά και τα νότια αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο ακόμα στα ανατολικά και βόρεια.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση η Κρήτη όπου θα σημειώνονται ακόμα βροχές. Το θερμόμετρο θα ανέβει λίγο.

Μέχρι και την εορτή της 28ης (Τετάρτη) δεν θα μας επηρεάσει με βροχές κάποιο άλλο σύστημα. Η θερμοκρασία στα επίπεδα των 20 βαθμών στα κεντρικά και νότια.

ΠΗΓΗ: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.