Quantcast
Σταθάκης: Δημόσιο και ιδιώτες ζημιώθηκαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Δημόσιο και ιδιώτες ζημιώθηκαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Τη ζημιά που υπέστησαν Δημόσιο και ιδιώτες μέτοχοι από την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών παραδέχθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης επισημαίνοντας ότι «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχε μπει κατώτατη τιμή».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο ορισμός κατώτατης τιμής θα οδηγούσε σε αποτυχία την ανακεφαλαιοποίηση και μοιραία σε κούρεμα καταθέσεων.

Η παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας έγινε κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στην Βουλή μετά από έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της κυρίας Κατερίνας Παπακώστα (ΝΔ).

«Να πάω τώρα στο τελευταίο ασφαλές κριτήριο που βάλατε περί κατώτατης τιμής, η οποία απασχόλησε πραγματικά την Κυβέρνηση, διότι όντως το σύνολο των ιδιωτών παλιών μετόχων και το Δημόσιο υπέστησαν ζημιά. Αυτό είναι γεγονός» είπε ο κ. Σταθάκης για προσθέσει «Αυτό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν βάζαμε κατώτατη τιμή. Το μελετήσαμε, το σκεφθήκαμε, το φτάσαμε διεξοδικά στο απόλυτο συμπέρασμα και καταλήξαμε σε ένα πολύ απλό δεδομένο: Αν βάζαμε κατώτατη τιμή, δεν θα γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση. Τόσο απλά».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.