Quantcast
ΕΕΤΤ: Με διαδικασία opengov η επιλογή του νέου Προέδρου της - enikonomia.gr
share

ΕΕΤΤ: Με διαδικασία opengov η επιλογή του νέου Προέδρου της

δημοσιεύτηκε:

Δημόσια ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (www.opengov.gr) με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη.

«Διασφαλίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ, από όσους επιθυμούν να στρεβλώσουν ή να επηρεάσουν την Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με όρους, που έχουν ως στόχο την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου και των πολιτών και όχι της διαπλοκής και των οργανωμένων συμφερόντων», τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός.

Επιπλέον, επισημαίνει πως για την πλήρωση της θέσης του «επιλέγουμε μια ανοιχτή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία, η οποία θα συγκεντρώσει υποψηφιότητες υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι τρεις βασικές μας προτεραιότητες:

– Μια πραγματικά ανταγωνιστική αγορά, που θα φέρνει αξιόπιστες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με χαμηλό κόστος στον καταναλωτή.

– Η ενίσχυση των επενδύσεων με όρους διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

– Η προστασία του καταναλωτή και της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ, που έχει τετραετή θητεία σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σύμφωνα με το υπουργείο, προβλέπεται να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, με επαγγελματική εξειδίκευση στις θετικές επιστήμες, την οικονομική ή νομική επιστήμη, με εξειδίκευση ιδίως στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων.

Η επιλογή του θα γίνει με εισήγηση του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ προς το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επιλέγει και διορίζει τον πρόεδρο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα σχετικά δικαιολογητικά από τις 18 Δεκεμβρίου 2015 έως και στις 7 Ιανουαρίου 2016 (ώρα 5 μ.μ.) αποκλειστικά μέσω διαδικτυακού συνδέσμου.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.