Quantcast
Επαναλειτουργεί το δημόσιο ΚΤΕΟ Σάμου - enikonomia.gr
share

Επαναλειτουργεί το δημόσιο ΚΤΕΟ Σάμου

δημοσιεύτηκε:

Σε πλήρη λειτουργία επανέρχεται με δαπάνη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το δημόσιο ΚΤΕΟ της Σάμου.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ, παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου. Παρόντες επίσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νικόλαος Καταρακάζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα. Φωτεινή Θαλασσινού, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου κ. Δημήτρης Μαυρατζώτης, ο πρώην Βουλευτής και πρώην Νομάρχης κ. Θαλασσινός Θαλασσινός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Κυριαζής καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πολυκράτης Κωνσταντινίδης και Βασίλης Πανουράκης.

Η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Σάμου έγινε μετά από αναβάθμιση του μηχανολογικού και μηχανογραφικού του εξοπλισμού και όλες τις απαραίτητες κτηριακές παρεμβάσεις.

Ο τεχνικός έλεγχος βαρέων οχημάτων και οχημάτων που μεταφέρουν επικίνδυνα και ευπαθή, θα μπορεί πλέον να γίνεται στο νησί της Σάμου με τη συνεπακόλουθη εξοικονόμηση δαπανών για τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν σε ΚΤΕΟ εκτός Σάμου. Στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ θα μπορεί επίσης να γίνεται έλεγχος και όλων των Ι.Χ. οχημάτων, πλην δικύκλων.

Η Περιφερειάρχης, στο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Μετά την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ στη Χίο που έγινε πριν από ένα περίπου χρόνο, επαναλειτουργούμε σήμερα το ΚΤΕΟ εδώ στη Σάμο συμβάλλοντας στην οδική ασφάλεια των μεταφορών της Περιφερειακής μας Ενότητας. Για τα νησιά όπου η κάθε μετακίνηση συνεπάγεται υψηλό κόστος, είναι κοινωνική ανάγκη η λειτουργία δομών που δίνουν τη δυνατότητα επιτόπιου ελέγχου και πιστοποίησης.

Έχουμε ήδη θέσει το θέμα και ζητάμε μέρος των εσόδων να περιέλθουν στις Περιφέρειες, ώστε να εξασφαλίζουμε βιωσιμότητα στη λειτουργία και συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού, χωρίς να επιβαρύνεται ο ήδη περιορισμένος προϋπολογισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ζητούμενο, επίσης, είναι η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για την περαιτέρω στελέχωση της δομής. Παρά τις ελλείψεις που υπήρχαν τόσο σε πόρους, όσο και σε προσωπικό, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατορθώσαμε να επαναλειτουργούμε σήμερα το ΚΤΕΟ και ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτό. Στόχος τώρα είναι η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ της Λέσβου».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.