Quantcast
Σύσκεψη για τα απορρίμματα υπό τον Γ. Τσιρώνη αύριο το μεσημέρι - enikonomia.gr
share

Σύσκεψη για τα απορρίμματα υπό τον Γ. Τσιρώνη αύριο το μεσημέρι

δημοσιεύτηκε:

Σε σύσκεψη για τα απορρίμματα στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα παρευρεθεί αύριο και ώρα 13:00 έως 16:00 ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ύστερα από πρόσκληση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Γιάννη Τσιρώνη.

Η σύσκεψη, εντάσσεται στη διαδικασία ενημέρωσης του υπουργείου για τις πρωτοβουλίες των ΟΤΑ στο θέμα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στις αντίστοιχες περιφερειακές ενότητες και έχει χαρακτήρα διαλόγου με τους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της σύνταξης των τοπικών τους σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων.

Στην πρόσκλησή του, την οποία απέστειλε στους δημάρχους, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημειώνει:

“Στόχος μας είναι η παύση της ανεξέλεγκτης διάθεσης, και η προσωρινή διαχείριση των αποβλήτων, ώστε άμεσα να κλείσουν οι χωματερές, να αναβαθμισθεί και επεκταθεί η ανακύκλωση καθώς και η εναρμόνιση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου με το νέο Εθνικό Σχέδιο, που προωθεί αρμονικά όλες τις πλευρές μιας σύγχρονης διαχείρισης, με πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση στην πηγή, ανάκτηση, με επεξεργασία των αποβλήτων και με ελαχιστοποίηση της τελικής τους διάθεσης.

Το ΥΠΕΝ θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες αυτές, ώστε, σε συνεργασία με τους δήμους, που ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στην διαχείριση αποβλήτων, με ενότητα και συναντίληψη, να δοθούν λύσεις περιβαλλοντικά ασφαλείς και ορθολογικές, κοινωνικά επωφελείς, χαμηλού κόστους για τους πολίτες”.

Συνεδριάζει ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Εν τω μεταξύ, απόψε, ο δήμαρχος Καλαμάτας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα μετάσχει σε διαδοχικές συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, όπου θα συζητηθεί -μεταξύ άλλων- η πορεία υλοποίησης των δημοτικών σχεδίων αποκεντρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων και η επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).

Τέλος, αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των δημάρχων των πρωτευουσών των 5 νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου στο γραφείο του δημάρχου Τρίπολης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.