Quantcast
Παπαδεράκης: Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης δεν θα αποκρατικοποιηθεί - enikonomia.gr
share

Παπαδεράκης: Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης δεν θα αποκρατικοποιηθεί

δημοσιεύτηκε:

Δεν τίθεται θέμα αποκρατικοποίησης της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, διεμήνυσε μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο γγ Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης, επισημαίνοντας ότι αυτό που απαιτείται είναι ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός.

«Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, δεν το συζητάμε καθόλου», ξεκαθάρισε ο κ. Παπαδεράκης, μιλώντας στην εκπομπή “Καθημερινά”, με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη και πρόσθεσε: “αυτό που χρειάζεται είναι ένας στρατηγικός σχεδιασμός για να της δώσει ώθηση και ανάπτυξη και να ενισχυθεί η εξωστρέφειά της”.

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαδεράκης, η κυβέρνηση ετοιμάζει τροποποίηση του νόμου που αφορά τη λειτουργία και τη διαδικασία επιβολής προστίμων σε μη νόμιμους μικροπωλητές, με αφορμή και την πρόσφατη υπόθεση σύλληψης του πλανόδιου “καστανά”, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε στη Θεσσαλονίκη με εμπλεκόμενους φορείς του λιανικού εμπορίου, εξετάστηκε ο περιορισμός των φαινομένων παρεμπορίου προκειμένου – όπως τόνισε – “να μην υπάρχει μια τέτοιου είδους κακή κατάσταση και να δοθούν άδειες σε ανθρώπους που λειτουργούν νόμιμα”.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της γγ Εμπορίου είναι και η παράνομη διακίνηση προιόντων, ακόμα και μέσω επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.