Quantcast
De Morgen: Μπούχτισαν οι Έλληνες να παρουσιάζονται ως οι αποδιοπομπαίοι τράγοι - enikonomia.gr
share

De Morgen: Μπούχτισαν οι Έλληνες να παρουσιάζονται ως οι αποδιοπομπαίοι τράγοι

δημοσιεύτηκε:

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Μπούχτισαν οι Έλληνες να παρουσιάζονται ως οι αποδιοπομπαίοι τράγοι», η βελγική εφημερίδα De Morgen επισημαίνει την ενόχληση των Ελλήνων από τις συστηματικές προσπάθειες να μετατραπούν σε αποδιοπομπαίους τράγους της προσφυγικής κρίσης και να πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο, οδηγούμενοι εκτός Σέγκεν. Σημειώνεται, ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αποτελεί συλλογική ευθύνη όλων των κρατών μελών.

Για αντεγκλήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Βέλγου υφυπουργού Μετανάστευσης Tέο Φράνκεν κάνει εξάλλου λόγο  η εφημερίδα De Tijd σε ανάλυσή της με τίτλο «Οι απωθήσεις είναι παράνομες, ωστόσο συμβαίνουν», η οποία επικεντρώνεται κυρίως στην έννοια των «απωθήσεων» και το κατά πόσον αποτελούν μια νόμιμη πρακτική. 

Τέλος η εφημεριδα De Standaard αναφερόμενη στο ολλανδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος τονίζει ότι παρά τις καλές προθέσεις του δεν πρόκειται να έχει μέλλον λόγω των νομικών κωλυμάτων, των πολιτικών διαφωνιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και της απροθυμίας των κρατών μελών να συνεργαστούν μεταξύ τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.