Quantcast
Γερμανία: Να περικόπτονται τα επιδόματα σε πρόσφυγες που αρνούνται να ενσωματωθούν - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Να περικόπτονται τα επιδόματα σε πρόσφυγες που αρνούνται να ενσωματωθούν

δημοσιεύτηκε:

Για το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες που αρνούνται να ενσωματωθούν να λαμβάνουν μειωμένα τα προνοιακά επιδόματα που τους παρέχονται, προειδοποίησε η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Αντρέα Νάλες, καθώς το Ινστιτούτο για την Γερμανική Οικονομία ( IW) υπολογίζει το κόστος της φροντίδας των προσφύγων για την Γερμανία στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2016 και το 2017.

“Όποιος φθάνει στην Γερμανία προκειμένου να αναζητήσει καταφύγιο και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες και τις αξίες μας”, γράφει η Νάλες σε άρθρο της στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και εξηγεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι θα μειώνονται τα επιδόματα “εκείνων που στέλνουν το μήνυμα ότι δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν”.

Κατά την άποψή της, σε αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η συμμετοχή των προσφύγων στα μαθήματα γερμανικής γλώσσας. Μακροπρόθεσμα, επισημαίνει η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, οι πρόσφυγες θα πρέπει να είναι σε θέση να αυτοσυντηρηθούν, “χρησιμοποιώντας όλες τις δεξιότητες και τις δυνάμεις τους”. Το ίδιο άλλωστε πρέπει, σύμφωνα με την κυρία Νάλες, να ισχύει και για τους μετανάστες από άλλες χώρες της ΕΕ που ζουν στην Γερμανία. “Οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να φροντίζουν επ’ αόριστον άπορους πολίτες της ΕΕ”, τόνισε, για να προσθέσει ότι “αυτό δεν ήταν ποτέ η ιδέα της ευρωπαϊκής ελευθερίας μετακίνησης, που είναι μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”.

Την τοποθέτηση της υπουργού Εργασίας χαιρέτισαν στελέχη τόσο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) όσο και των Χριστιανοικοινωνιστών CSU), την ώρα που το Ινστιτούτο της Κολωνίας για την Γερμανική Οικονομία υπολόγιζε την επιβάρυνση του γερμανικού κράτους από την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρέχον και το επόμενο έτος. Τα χρήματα αυτά αφορούν μαθήματα γερμανικών, διαμονή, διατροφή, περίθαλψη και διαδικασίες ενσωμάτωσης. Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να χρειαστεί νέο δανεισμό το αργότερο το 2017, επισημαίνουν οι οικονομολόγοι του IW.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.