Quantcast
Τσιρώνης: Δεν καταργείται το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τα απορρίμματα - enikonomia.gr
share

Τσιρώνης: Δεν καταργείται το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τα απορρίμματα

δημοσιεύτηκε:

Δεν καταργείται το ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου για τα απορρίμματα σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνη στο τηλεοπτικό σταθμό Best της Πελοποννήσου, μετά το θέμα που προέκυψε από την αντίδραση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για την τροπολογία στο παράλληλο πρόγραμμα που αφαιρεί την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια δίνοντάς την στους ΦΟΔΣΑ.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Τσιρώνης, που χαρακτήρισε αντιδραστικό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, αυτό που καταργήθηκε στη Βουλή με τροπολογία μέσα από το παράλληλο πρόγραμμα ήταν «η αποφυγή να πληρώνονται διπλά, τριπλά ή πενταπλά δημοτικά τέλη για την διαχείριση των απορριμμάτων, δίχως να μπορούν οι δήμαρχοι να επέμβουν κι όπως συμπλήρωσε είναι προς τιμήν της ΝΔ και του Ποταμιού που ψήφισαν την συγκεκριμένη διάταξη».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Best για το αν αυτό σημαίνει και κατάργηση του ΣΔΙΤ ήταν κατηγορηματικός: «Όχι φυσικά, προς Θεού», απάντησε ο κ. Τσιρώνης, ενημερώνοντας εκ νέου ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναδιαπραγμάτευση με την εταιρία για την προσαρμογή του ΣΔΙΤ, ενώ εστίασε και στην συνεργασία με τους Δημάρχους.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου νωρίτερα χθες με συνέντευξη τύπου καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για λαϊκισμό. Εξέφρασε την απορία του για την αλλαγή στάσης του αντιπροέδρου της ΝΔ για το έργο των απορριμμάτων που ο ίδιος είχε επικροτήσει. Κατηγόρησε τους δημάρχους για «ανυπαρξία και αδυναμία στο ζήτημα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων» και υπογράμμισε πως έρχονται πρόστιμα από την Ε.Ε. ύψους είκοσι εκατ. ευρώ για όλους τους δήμους της Πελοποννήσου, ενώ τόνισε πως βλέπει να πληθαίνουν οι ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.