Quantcast
Απορρίπτει τις επικρίσεις της Αθήνας η Αυστρία για την αυριανή συνεδρίαση για το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Απορρίπτει τις επικρίσεις της Αθήνας η Αυστρία για την αυριανή συνεδρίαση για το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Απορρίπτει τις επικρίσεις της Αθήνας η κυβέρνηση της Αυστρίας για τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο με τις χώρες των Βαλκανίων που ενέχονται στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, υπογραμμίζοντας πως το σχήμα αυτό, το οποίο δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα, δε συνεδριάζει για πρώτη φορά.

«Οι συναντήσεις αυτές διεξάγονται μέσα σ’ ένα πλαίσιο και με καθορισμένους συμμετέχοντες. Είναι ένα σταθερό σχήμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο οργανώνει τη συνεδρίαση μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Βιέννη προσκάλεσε τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών των χωρών της βαλκανικής οδού που ακολουθούν οι μετανάστες (Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία) να συμμετάσχουν αύριο σε μια σύνοδο συντονισμού για τη “μεταναστευτική διαχείριση”, πριν από εκείνη των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε σήμερα για την πραγματοποίηση αυτής της περιφερειακής συνόδου στην οποία δεν έχει προσκληθεί, μολονότι εδώ και πολλές ημέρες υφίσταται τις συνέπειες του περιορισμού του αριθμού των μεταναστών που επιτρέπεται να διέρχονται από τις χώρες των Βαλκανίων. Χιλιάδες αιτούντες άσυλο έχουν αποκλεισθεί στο έδαφός της. Η Αθήνα χαρακτήρισε “μη φιλική” την πρωτοβουλία της Βιέννης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.