Quantcast
Πιτσιόρλας: Αποδοκιμάζει κάθε σχολιασμό αποφάσεων της Δικαιοσύνης - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Αποδοκιμάζει κάθε σχολιασμό αποφάσεων της Δικαιοσύνης

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε ότι αποδοκιμάζει κάθε σχολιασμό αποφάσεων της Δικαιοσύνης που σχετίζονται με τον έλεγχο της λειτουργίας του Ταμείου
«Ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, του Οργανισμού που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία, αποδοκιμάζω κάθε σχολιασμό αποφάσεων και ενεργειών της Δικαιοσύνης που σχετίζονται με τον έλεγχο της λειτουργίας του Ταμείου», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας σε γραπτή ανακοίνωση.
Νωρίτερα, πηγές του ΤΑΙΠΕΔ σημείωναν ότι το κατηγορητήριο που διατυπώθηκε για υπεξαίρεση από πλευράς του Ταμείου, αφορά σε προηγούμενες διοικήσεις, ωστόσο χαρακτήρισαν τις κατηγορίες ανυπόστατες.

Οι ίδιοι κύκλοι εξηγούσαν ότι το ΤΑΙΠΕΔ, ως οφείλει, αποδίδει το τίμημα από την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχει περιέλθει στην κυριότητά του πάντα εντός 10 ημερών.

Στο μεσοδιάστημα τα ποσά έχουν κάποια απόδοση κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ. Την απόδοση αυτή (τόκους) λέει ο Εισαγγελέας ότι έπρεπε να αποδοθεί μαζί με το τίμημα.

Ωστόσο ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ κατατάσσει τους τόκους στα έσοδα του Ταμείου, απαιτούμενα για την λειτουργία του. Πάντως, από το 2015 με απόφαση της διοίκησης του Ταμείου, αποδίδονται και οι τόκοι, σημείωναν οι ίδιες πηγές του ΤΑΙΠΕΔ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.