Quantcast
Ορμπάν: Σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ για το προσφυγικό - Προκήρυξε δημοψήφισμα - enikonomia.gr
share

Ορμπάν: Σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ για το προσφυγικό – Προκήρυξε δημοψήφισμα

δημοσιεύτηκε:

Μετωπική επίθεση κατά της ΕΕ για το προσφυγικό εξαπέλυσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, μετά την απόφαση να προκηρύξει δημοψήφισμα κατά του σχεδίου των Βρυξελλών για την κατανομή μεταναστών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΕΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλει την πολιτική της για την κατανομή των προσφύγων στα εθνικά κοινοβούλια, δήλωσε ο Ορμπάν στους δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη μετά από σύσκεψη, στην οποία οι υπουργοί συμφώνησαν για την προκήρυξη δημοψηφίσματος, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

«Η θέσπιση υποχρεωτικών ποσοστών μετεγκατάστασης προσφύγων, χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών, δεν συνιστά τίποτε άλλο από κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι ούτε οι Βρυξέλλες ούτε η ΕΕ ή οποιοσδήποτε άλλος ευρωπαϊκός Οργανισμός δεν έχουν τέτοια εξουσία».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέφυγε να σχολιάσει το ουγγρικό δημοψήφισμα. Στη Βιέννη, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της Αυστρίας συναντήθηκαν με κυβερνητικούς αξιωματούχους από βαλκανικές χώρες, αποκλείοντας την Ελλάδα, για να συμφωνήσουν μέτρα περιορισμού του αριθμού των μεταναστών που χρησιμοποιούν τη λεγόμενη βαλκανική διαδρομή για να φθάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.

«Δεν είναι δυνατό να διεκπεραιώνουμε απεριόριστο αριθμό μεταναστών και αιτούντων ασύλου», δήλωσαν οι χώρες αυτές σε ανακοίνωσή τους από τη Βιέννη. «Οι μεταναστευτικές ροές στη βαλκανική διαδρομή πρέπει να μειωθούν ουσιαστικά με σκοπό τον περιορισμό των δυσανάλογων βαρών στις χώρες της διαδρομής», πρόσθεσαν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.