Quantcast
Σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο logistics για τους πρόσφυγες - enikonomia.gr
share

Σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο logistics για τους πρόσφυγες

δημοσιεύτηκε:

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί το πρώτο Κέντρο logistics στην Ελλάδα για τη διαχείριση πρώτων ειδών αναγκών για τους πρόσφυγες, το οποίο δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τη ΓΓ Εμπορίου στο χώρο Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου «Εσπλανάδα».

Η λειτουργία του κέντρου αφορά όλη τη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.  

Ειδικότερα, οι κύκλοι της Περιφέρειας αναφέρουν ότι «με τον τρόπο αυτό, γίνεται δυνατή η οργάνωση της αλληλεγγύης που επιδεικνύουν οι πολίτες απέναντι στους πρόσφυγες. Παράλληλα αποφεύγονται φαινόμενα εκμετάλλευσης σε βάρος των προσφύγων».

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συνδράμουν τους πρόσφυγες με είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να ενημερωθούν περαιτέρω από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στη συγκεκριμένη ενέργεια επισήμανε ότι «αυτή αποδεικνύει εμπράκτως τη μεγάλη ανάγκη συστηματικής δράσης και συντονισμού των ενεργειών αλληλεγγύης πολιτών και οργανώσεων προς τους πρόσφυγες. Διαφορετικά, οι αποσπασματικές και πρόχειρες ενέργειες δεν βοηθούν τους πρόσφυγες ενώ απαξιώνουν την προσφορά των πολιτών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.