Quantcast
Τζήκας: Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας πρέπει να είναι μόνο ψηφιακή - enikonomia.gr
share

Τζήκας: Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας πρέπει να είναι μόνο ψηφιακή

δημοσιεύτηκε:

«Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας πρέπει να είναι μόνο ψηφιακή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας Τάσος Τζήκας και συνέχισε: “Ετσι και θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα καλύψουμε το άλμα που έχουμε με την υπόλοιπη Ευρώπη”.

Ο κ. Τζήκας αναφερόμενος στο συνέδριο Digital Economy Forum 2016 που πραγματοποιεί σήμερα ο ΣΕΠΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τόνισε ότι στόχος είναι “να αναδείξουμε τις νέες τεχνολογίες σαν ένα βασικό μοχλό για να ξεπεράσουμε την κρίση”.

Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, η Ελλάδα διαθέτει μια σημαντική βιομηχανία τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και οι επιχειρήσεις αυτές είναι κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πολύ αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό.

“Είναι κυριολεκτικά ένας στρατός που αν τον εκμεταλλευτούμε μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα και να την πάει στην ψηφιακή εποχή με ασφάλεια. Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε με το σημερινό συνέδριο είναι ότι οι νέες τεχνολογίες είναι η σημαία, είναι το νέο αναπτυξιακό όραμα της χώρας με βάση το οποίο μπορούμε και να μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα και να βοηθηθούμε να ξεπεράσουμε την κρίση” ανέφερε ο κ. Τζήκας.

Επίσης πρόσθεσε ότι στο συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα έχουν συγκεντρωθεί “όλοι τους παίκτες που έχουν λόγο και προτάσεις σε αυτόν τον τομέα και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η ώρα να επανεκκινήσουμε ψηφιακά την οικονομία. Η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να είναι μόνο ψηφιακή. Έτσι και θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα καλύψουμε το άλμα που έχουμε με την υπόλοιπη Ευρώπη”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.