Quantcast
Μουζάλας για το "Μακεδονία": Έκανα γκάφα - Η αντίδραση της ΝΔ - enikonomia.gr
share

Μουζάλας για το “Μακεδονία”: Έκανα γκάφα – Η αντίδραση της ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι στην Ειδομένη πολύ δύσκολα μεταφέρονται διότι προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη, και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία».

 Με δηλώσεις του στον «Αθήνα 9.84» ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι έκανε γκάφα και ζήτησε συγγνώμη. ««Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα» είπε χαρακτηριστικά.

 

                               Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

 

«Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του» σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία,  σχολιάζοντας την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού.

                             Αναλυτικά την ανακοίνωση

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα.

Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.

Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες.

Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

 

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.