Quantcast
Στη σύσκεψη στο Μαξίμου κρίνεται το μέλλον Μουζάλα - enikonomia.gr
share

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου κρίνεται το μέλλον Μουζάλα

δημοσιεύτηκε:

Σε κυβερνητική σύσκεψη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου κρίνεται η παραμονή ή όχι του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Στη σύσκεψη συμμετέχουν κορυφαίοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Το βράδυ της Τρίτης ο Πάνος Καμμένος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό , μετά το ολίσθημα του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης να ονομάσει τη FYROM ως…Μακεδονία! «Αλέξη ο Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί. Δεν πρόκειται να δεχθώ την παραμονή του στην κυβέρνηση» φέρεται να του είπε.

Η συγγνώμη που ζήτησε ο Γ. Μουζάλας είναι φανερό πως δεν αρκεί για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που δημιουργήθηκε, ενώ η αντίδραση της κυβέρνησης στην επίθεση της αντιπολίτευσης-η ΝΔ ζήτησε αμέσως την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού-υπήρξε τελείως αμήχανη.

Η δημόσια παρέμβαση Καμμένου, πάντως, δημιουργεί νέα δεδομένα. Αν δεν υπάρξει παραίτηση-κατ΄ουσίαν αποπομπή-Μουζάλα θα προκληθεί μείζονα κυβερνητική κρίση αφού ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα επιμείνει, ενώ κι άλλοι υπουργοί, παρότι παραδέχονται την εργατικότητα και την αυταπάρνηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, ομολογούν πως μετά το γλωσσικό του ολίσθημα δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του.

«Απόψε δεν πρόκειται να γίνει κανένα σχόλιο» σημείωνε αρμόδια κυβερνητική πηγή το βράδυ χθες, που παραδεχόταν όμως ότι «είναι άγνωστο» το τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

Όπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα πρέπει να ληφθούν έως και το μπρίφινγκ που έχει προγραμματίσει για λίγο μετά τις 12 η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ενδιαφέρον έχει να φανεί ποιος θα αντικαταστήσει τον Γ. Μουζάλα σε περίπτωση που ο Αλ. Τσίπρας αποφασίσει να ζητήσει την παραίτησή του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.