Quantcast
Γεννηματά: Λάθος η σύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Γεννηματά: Λάθος η σύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού το προσφυγικό και η διαχείρισή του με το ζήτημα της αξιολόγησης από τους δανειστές τόνισε και πάλι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά από τη Λευκωσία.

Έπειτα από συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, η κα Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, κατά πόσον εκτιμά ότι με την πρόσφατη συμφωνία για την προσφυγική κρίση -αν εφαρμοστεί-, μπορεί να διευκολυνθεί η αξιολόγηση της Ελλάδας από τους δανειστές, τόνισε: “Ο συμψηφισμός τους είναι λάθος, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Είναι ένα θέμα το πώς θα πρέπει να σταθούμε στην αξιολόγηση και ένα δεύτερο ζήτημα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που διεκδικούμε”.

Ως ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε, έχουμε αναδείξει την αναγκαιότητα να διεκδικήσει η χώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση και για όσο διατηρούνται οι ροές, γιατί βλέπετε ότι δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν σταματήσει, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει η Ελλάδα στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει και βεβαίως να στηρίξει και τις τοπικές κοινωνίες και τις περιοχές της χώρας, που έχουν προφανώς πληγεί από την προσφυγική κρίση. “Η εικόνα στην Ειδομένης είναι μια εικόνα, που δεν μπορεί να τιμά ούτε την Ελλάδα, αλλά ούτε και την Ευρώπη”, προσέθεσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.