Quantcast
Ηράκλειο: Να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας σε ενοικιαζόμενα οχήματα επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Ηράκλειο: Να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας σε ενοικιαζόμενα οχήματα επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Tη μείωση τελών κυκλοφορίας σε ενοικιαζόμενα οχήματα επιχειρήσεων του Ηρακλείου ανάλογα με τους μήνες που τίθενται σε κυκλοφορία, επισημάνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης σε σχετική επιστολή του, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου ο κ. Αλιφιεράκης ζητά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προκειμένου να διαμορφωθούν τα τέλη κυκλοφορίας των ενοικιαζόμενων οχημάτων ανάλογα με τους μήνες που τίθενται σε κυκλοφορία, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να επιβαρύνονται με το κόστος ασφάλισης ολόκληρου του έτους.

Ο κ. Αλιφιεράκης στην επιστολή του διευκρινίζει ότι «Οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και δικύκλων, λειτουργούν μόνο τους θερινούς μήνες – το διάστημα που λειτουργεί ο τουριστικός τομέας – ως εκ τούτου, τον υπόλοιπο χρόνο τα οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα σε χώρους στάθμευσης – τους οποίους κατέχουν υποχρεωτικά οι εν λόγω επιχειρήσεις – ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες καταθέτουν τις πινακίδες στις αρμόδιες ΔΟΥ για όσο διάστημα η επιχείρηση βρίσκεται σε αδράνεια».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου υπενθυμίζει στον κ. Τσακαλώτο ότι “το 2014 υπήρξε ανάλογη υπουργική απόφαση για την πληρωμή μειωμένων τελών κυκλοφορίας, και ζητά να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας τους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.