Quantcast
Αιχμές για την υπόθεση της Ηλεκτρονικής αφήνει ο Νικολούδης - enikonomia.gr
share

Αιχμές για την υπόθεση της Ηλεκτρονικής αφήνει ο Νικολούδης

δημοσιεύτηκε:

Σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Νεφελούδης άφησε σαφείς αιχμές για την ταχύτητα με την οποία προχώρησε η διαδικασία της πτώχευσης της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

«Ελέγχεται και θα συζητήσουμε με την ηγεσία του δικηγορικού συλλόγου για ποιο λόγο έγινε τόσο γρήγορα και αδειοδοτήθηκε για να γίνει τόσο γρήγορα η διαδικασία (της πτώχευσης). Εννέα Μαρτίου κατατέθηκε η αίτηση πτώχευσης, 16 Μαρτίου εκδικάστηκε, 13 Απριλίου βγήκε η απόφαση. Ήταν τόσο ακραία περίπτωση πτωχευτικής διαδικασίας η «Ηλεκτρονική, ώστε να αφήσουμε κλειστή την υπόθεση της Energa, να αφήσουμε κλειστή την υπόθεση Λαυρεντιάδη, να μη γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής και να δώσουμε αδειοδότηση και να προχωρήσει η διαδικασία της πτώχευσης;», διερωτήθηκε ο κ. Νεφελούδης και προσέθεσε:

«Θα σταλεί και επιστολή στον δικηγορικό σύλλογο, με την οποία θα ζητούνται εξηγήσεις. Απορώ για ποιο λόγο αυτή η υπόθεση τόσο γοργά και δεν προχωράνε άλλες υποθέσεις». Παράλληλα, σημείωσε: «δεν περιλαμβάνεται στο δικόγραφο της πτωχευτικής διαδικασίας το ποσό το οποίο θα αντιστοιχούσε στις αποζημιώσεις των εργαζομένων και αυτό είναι προβληματικό.

Υπάρχουν ήδη μεταγραφές βασικών διευθυντικών στελεχών της επιχείρησης σε άλλες εταιρίες και το ερώτημα που γεννάται εδώ είναι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποζημιωθεί, διότι υπάρχει μια διπλή μεταχείριση εργαζομένων από την πλευρά της επιχείρησης».

Και κατέληξε: «γιατί η επιχείρηση δεν επέλεξε να πάει στην προπτωχευτική διαδικασία του 106Β που θα σήμαινε ότι θα μπορούσε να αναπτύξει και ένα σχέδιο εξυγίανσης για να μπορέσει να διατηρηθεί και ένας μέρος της δουλειάς της στην Ελλάδα και επέλεξε τη διαδικασία της κατευθείαν πτώχευσης. Δεν θέλω να υποψιαστώ τίποτε ακόμη. Είναι σε εξέλιξη η έρευνά μας και μετράμε όλες τις παραμέτρους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.