Quantcast
Παπαδημούλης: Η συμφωνία θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Η συμφωνία θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες

δημοσιεύτηκε:

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία με τους θεσμούς θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί το αναγνωρίζουν αυτό.

Το ΔΝΤ έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε κάποια ζητήματα, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα και η ελάφρυνση του χρέους, αμφότερα ζητήματα στα οποία μπορούμε να καταλήξουμε μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε δηλώσεις στην πορτογαλική εφημερίδα”Publico”.

«Η κυβέρνηση και οι θεσμοί δεσμεύονται από τη συμφωνία. Πρόσθετα μέτρα με άμεση εφαρμογή, που προτείνονται πέραν των συμφωνηθέντων, δεν θα γίνουν αποδεκτά. Προέχει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους» επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης, ενώ σχετικά με την ψήφιση στην ελληνική Βουλή των νομοσχεδίων για ασφαλιστικό και φορολογικό, εκτιμά: «Θα υπερψηφιστούν από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αμφότερα είναι εξόχως σημαντικά για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρεται και στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, όπου δεν παραλείπει να τονίσει την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία «για την καταπολέμηση των πολιτικών λιτότητας και την δημιουργία πλατιάς συμμαχίας που θα στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη στην ΕΕ και την Ευρωζώνη», υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα θα στηρίξει την Πορτογαλία στα δύσκολα Eurogroup, που ακολουθούν για την κυβέρνηση Κόστα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.