Quantcast
Die Welt: Πρωινός καφές για την αποτροπή χρεοκοπίας - enikonomia.gr
share

Die Welt: Πρωινός καφές για την αποτροπή χρεοκοπίας

δημοσιεύτηκε:

«Πρωινός καφές για τη αποτροπή χρεοκοπίας» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης της εφημερίδας Welt am Sonntag από την Αθήνα, στην οποία επισημαίνεται: «Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να έχει την εντύπωση ότι έχει ξαναζήσει όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Οι διαπραγματεύσεις έχουν “κολλήσει”, οι πιστωτές ζητούν περαιτέρω μέτρα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντιδράσεις.

Όλα θυμίζουν καλοκαίρι του 2015 με την χρεοκοπία να χτυπά και πάλι την πόρτα. Ποιοι όμως είναι οι άνθρωποι που συμβουλεύουν αυτές τις κρίσιμες μέρες τον έλληνα πρωθυπουργό; Όταν ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται σε ταξίδι συναντιέται κάθε πρωί στο γραφείο του με τους συμβούλους του για τον “πρωινό καφέ“. Δύο σύμβουλοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό του ανεξάρτητα από το θέμα της συζήτησης. Τους χαρακτηρίζουν “αιώνιους” μιας και επιβιώνουν κάθε ανασχηματισμού: Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, και ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας».

Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει στοιχεία για τους συμβούλους του έλληνα πρωθυπουργού ξεκινώντας από το Νίκο Παππά: «Με τον 40χρονο πολιτικό συνδέει τον πρωθυπουργό φιλία που φθάνει μέχρι τη δεκαετία του ΄90. Ο Νίκος Παππάς τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο πολιτικό χώρο. Την ίδια στιγμή ο Αλέκος Φλαμπουράρης θεωρείται “πατρικός φίλος” του Αλέξη Τσίπρα. Όπως πολλά μέλη του κόμματος προέρχεται από τους ευρωκομμουνιστές».

Η Welt αναφέρεται, τέλος, και στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, τον διπλωμάτη Βαγγέλη Καλπαδάκη, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου Άγγελο Τσέκερη και τέλος τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, γνωστό και ως “κόκκινο τσάρο”, o οποίος θεωρείται δίαυλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τραπεζίτες, επιχειρηματίες και ξένους επενδυτές.

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.