Quantcast
Γεννηματά: Στα 12,5 δις ευρώ το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Γεννηματά: Στα 12,5 δις ευρώ το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

«Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Το έχουμε πει, το επαναλαμβάνουμε σε όλες τις κατευθύνσεις», φέρεται να υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την τοποθέτησή της στη Συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου.

Η ίδια κατέστησε σαφές ότι «σε καμία περίπτωση δεν ψηφίζουμε {σ.σ. οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης} τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, δεν γινόμαστε συνένοχοι στα αδιέξοδα που δημιούργησε στη χώρα και τους πολίτες».

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες σε επανάληψη την γνωστή παράσταση “διαπραγματεύομαι σκληρά” του κ. Τσίπρα», ενώ επισήμανε πως «όσο η κυβέρνηση τεχνητά και για επικοινωνιακούς λόγους καθυστερεί την αξιολόγηση, τόσο ο λογαριασμός για τους πολίτες μεγαλώνει».

«Το κόστος 15 μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον ελληνικό λαό είναι περίπου 12,5 δισ. ευρώ. Γιατί μέτρα ύψους 3,5 δισ. εφαρμόστηκαν ήδη για το 2015, τώρα ολοκληρώνεται το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ και ακολουθεί το μνημόνιο – κάβα του 2017 των 3,6 δισ. ευρώ», υπογράμμισε η κα Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας τα ποσά αυτά «σκανδαλώδη».

Είπε, δε, πως «η “συμφωνία” που φέρνει η κυβέρνηση δεν μας κάνει αισιόδοξους και για το μέλλον», σχολιάζοντας ότι «ο πανικός και οι “εμμονές”, οδήγησαν σε μέτρα που υπονομεύουν την οικονομία, δημιουργούν αντικίνητρα για επενδύσεις, αποθαρρύνουν κάθε δημιουργική προσπάθεια».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη νέα αρχή που γίνεται στον χώρο της κεντροαριστεράς, επισημαίνοντας τα εξής:

«Συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε τις προσπάθειες της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου που συγκροτήσαμε με το ΠΟΤΑΜΙ και ανεξάρτητες προσωπικότητες του προοδευτικού, κεντροαριστερού χώρου.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πλειοψηφικού προοδευτικού πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος, που θα διεκδικήσει καθοριστικό – καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας. Που θα αμφισβητήσει τον “μικρό δικομματισμό” ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Η Επιτροπή αποτελεί το πρώτο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Καλείται να περιγράψει το κοινό πλαίσιο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.