Quantcast
Παρέμβαση Αρειου Πάγου για τις καταγγελίες των ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Αρειου Πάγου για τις καταγγελίες των ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

H εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε να ανασυρθεί από το αρχείο, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, η δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων
Άμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στις χθεσινές καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Σταυρούλας Ξουλίδου.
Συγκεκριμένα, η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε στην προϊσταμένη του Εφετείου Αθηνών Γεωργία Τσατάνη να ανασύρει από το αρχείο, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, τη δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε πραγματοποίησει παρέμβαση η κυρία Κουτζαμάνη στις τότε δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ότι συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Η κυρία Κουτζαμάνη είχε διατάξει τότε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.
Όμως η έρευνα αυτή τέθηκε στο αρχείο. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας που διενήργησε την ερεύνα Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.
Τώρα η Ευτέρπη Κουτζαμάνη στην παραγγελία της προς την Γεωργία Τσατάνη αναφέρει:
«Με αφορμή καταγγελία της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου, τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «BLUE SKY», περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13.10.2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄ άρθρο 43 παράγραφος 5 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενημερώνοντάς μας σχετικά.
Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου».
Η κυρία Ξουλίδου κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Ανέφερε χαρακτηριστικά η εν λόγω βουλευτής ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».
Τα όσα είπε η κυρία Ξουλίδου τα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό SBC.
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.