Quantcast
ΓΓΔΕ: «Σαφάρι» για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων - enikonomia.gr
share

ΓΓΔΕ: «Σαφάρι» για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

 

Μετά από 1,5 χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει τελική η διασταύρωση των στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα.
Να υπενθυμίσουμε πως ο νόμος που προβλέπει πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα έχει ψηφιστεί από τον Απρίλιο του 2013 αλλά ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί.
Σύμφωνα με στελέχη από την ασφαλιστική αγορά αυτή τη στιγμή τα ανασφάλιστα οχήματα κυμαίνονται μεταξύ 600.000-700.000 καθώς πάρα πολλά έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία ή βρίσκονται σε φορολογική ακινησία (κατατεθειμένες πινακίδες).
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μόλις ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων αναμένεται να στείλει ειδοποιητήρια στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων με τα οποία θα ζητά εντός 8 ημερών την ασφάλιση του οχήματος και την πληρωμή προστίμου 250 ευρώ. Αν οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προσέλθουν οικειοθελώς τότε το πρόστιμο είναι 500 ευρώ για Ι.Χ., 1.000 ευρώ για φορτηγά και 250 για μοτοσυκλέτες.
Σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία χρόνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.