Quantcast
Μέχρι τέλος του έτους οι προδιαγραφές για μετατροπή οχημάτων diesel σε CNG - enikonomia.gr
share

Μέχρι τέλος του έτους οι προδιαγραφές για μετατροπή οχημάτων diesel σε CNG

δημοσιεύτηκε:

Mέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εκδοθούν οι τεχνικές προδιαγραφές για τη μετατροπή οχημάτων με κινητήρες diesel, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούν και φυσικό αέριο.Παράλληλα στο τελικό στάδιο προετοιμασίας είναι η  υπουργική απόφαση για τις συσκευές φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που θα εγκαθίστανται σε πρατήρια καυσίμων, σε συνεργεία οχημάτων, σε ΚΤΕΟ και σε πάρκινγκ.

Αυτό επισήμανε από το βήμα της ανοιχτής ημερίδας της “Σαμαράς & Συνεργάτες” για τις Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας στην Αυτοκίνηση και στις Μεταφορές, ο κ. Πάνος Κουκουλομάτης, ειδικός σύμβουλος του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου. Ο κ. Κουκουλομάτης σημείωσε ότι έχουν εκδοθεί οι τεχνικές προδιαγραφές για μετατροπή βενζινοκινήτων οχημάτων, προκειμένου να κάνουν χρήση και φυσικού αερίου (CNG), ενώ τα πρατήρια θα μπορούν να διανέμουν φυσικό αέριο και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της “Σαμαράς & Συνεργάτες”, κ. Δημήτρης Σαμαράς τόνισε πως με τη χρήση του φυσικού αερίου στις μεταφορές «θα μειωθεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η εξάρτηση από το πετρέλαιο, το κόστος των μετακινήσεων & μεταφορών και το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών. Ακόμη, θα δουλέψουν οι κατασκευαστές, οι προμηθευτές εξοπλισμού, θα κάνουν μετατροπές τα συνεργεία, θα πουλήσουν αυτοκίνητα οι αντιπροσωπείες, θα έχουν μεγαλύτερο τζίρο τα πρατήρια και θα συρρικνωθεί το κόστος μεταφορών για τις ελληνικές επιχειρήσεις και μετακινήσεων για τα νοικοκυριά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.