Quantcast
«Βουλιάζει» από Βρετανούς τουρίστες η Κέρκυρα - enikonomia.gr
share

«Βουλιάζει» από Βρετανούς τουρίστες η Κέρκυρα

δημοσιεύτηκε:

Ανεπηρέαστο φέρεται πως είναι το νησί των Φαιάκων από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τoυ αεροδρομίου «Ι. Καποδίστριας», αυξήθηκαν οι αφίξεις των Βρετανών τουριστών στο νησί κατά 19,2%.

Συγκεκριμένα το πρώτο δεκαπενθήμε­ρο του Ιουλίου αφίχθησαν στην Κέρκυρα με πτήσεις εξωτερικού 47.828 Βρετανοί επιβάτες έναντι 40.099 πέρυσι. Οι Βρετανοί ανέβασαν έτσι τα ποσοστά επισκεψιμότητας και κρατούν τα σκήπτρα της πρωτιάς στον τουρισμό στο νησί.

Την ίδια χρονική περίοδο στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» έφτασαν συνολικά 135.069 επιβάτες, έναντι 120.618 πέρυσι, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 12%. Μετά τους Βρετανούς τη σκυτάλη της επισκεψιμότητας στο νησί παίρνουν οι Γερμανοί, ακολουθούν οι Πολωνοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο αύξων αριθμός από πτήσεις του εσωτερικού της χώρας με τους Έλληνες να βάζουν υψηλά στις προτιμήσεις τους την Κέρκυρα, καθώς μέχρι αυτή την ώρα μόνο κατά τον μήνα Ιούλιο έφτασαν 9.446 επιβάτες, έναντι 6.874 που είχαν έρθει πέρυσι.

Αυξητική τουριστική κίνηση σημειώθηκε και στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έδεσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας 36 κρουαζιε­ρόπλοια έναντι 27 πέρυσι, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένονται ακόμα 31 κρουαζιερόπλοια με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 100.000 συνολικά.

Απόλυτα ικανοποιημένη από την αύξηση του τουρισμού στην Κέρκυρα εμφανίζεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της τουριστικής κίνησης αναφέρει πως το εν λόγω εξάμηνο έκλεισε με θετικό πρόσημο. «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκε­ται εντός στόχου, όπως αυτός προσδιορίστηκε από το Ετήσιο Πρόγραμμα και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό, γεγονός που μας δημιουργεί σιγουριά για τα επόμενα βήματα στην τουριστική προβολή, σε συνεργασία με τους φορείς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρι­σμού και Τουριστικής Προβολής Σπύρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι «όλα τα στοιχεία συνηγο­ρούν ότι θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί ώστε να φύγουν οι επισκέπτες μας με τη θετικότερη το δυνατόν εμπειρία, στο τρέχον τρίμηνο, όταν δηλ. θα δεχτούμε τον κύριο όγκο επισκεπτών».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.