Quantcast
Κουντουρά: Ευκαιρία για τους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες να συνάψουν συνεργασίες με την Alibaba - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Ευκαιρία για τους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες να συνάψουν συνεργασίες με την Alibaba

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτή πρόσκληση στους Kινέζους να επισκεφτούν τη χώρα μας αλλά και να επιχειρήσουν στον κλάδο του τουρισμό απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το βήμα της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, για την διαδικτυακή πλατφόρμα διεπιχειρησιακού εμπορίου Alibaba.

Η Ελλάδα όπως είπε η υπουργός αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες από την Κίνα και την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα και στους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή ανάφερε η υπουργός η παρούσα διαδικτυακή πλατφόρμα θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες να συνάψουν συνεργασίες στην Κίνα.

Εστιάζοντας στην πολιτική του υπουργείου η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι έμφαση δίνεται στο άνοιγμα των νέων αγορών. Μάλιστα, η προσέγγιση και το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας που ξεκίνησε το 2015 αποδίδει καρπούς. Το 2016 υπογράμμισε η κα Κουντουρά έχει επιτευχθεί μεγάλη αύξηση του εισερχόμενου ρεύματος από τη χώρα του Δράκου.

Ενδεικτικό της δυναμικής του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα αποτυπώνεται στα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου από το επιμελητήριο της Αθήνας που όπως είπε, οι κινέζοι που επισκέφτηκαν την Αμερική το 2015 ήταν 2,6 εκατομμύρια και η κατά κεφαλήν τους δαπάνη ανήλθε σε 10.000 δολάρια. «Φανταστείτε, όπως είπε, η Ελλάδα να προσελκύσει 1 εκατ. τουρίστες από τους 120.000 που είναι σήμερα», σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση το κλειδί για τη μεγέθυνση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα προς την Ελλάδα, είναι η αναβάθμιση των αεροπορικών συνδέσεων προς τα ελληνικά αεροδρόμια και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλονται προσπάθειες, όπως τόνισε η υπουργός.

Τέλος, το αρμόδιο υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες και για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς οι πρόσφατες παραγωγές των κινέζων στη χώρα μας έφεραν αποτέλεσμα, όπως τονίστηκε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.