Quantcast
WTTC: Είναι αναγκαίο ο τουριστικός κλάδος να γίνει περισσότερο «προσβάσιμος» - enikonomia.gr
share

WTTC: Είναι αναγκαίο ο τουριστικός κλάδος να γίνει περισσότερο «προσβάσιμος»

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη ο τουριστικός κλάδος να γίνει περισσότερο «προσβάσιμος» εξέφρασε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού (WTTC), David Scowsill, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Μπανγκόνγκ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Ο κ.Scowsill συμπλήρωσε ότι «αυτό είναι αναγκαίο να επιτευχθεί καθώς πρόκειται για το συμφέρον των επιχειρήσεων. Οι παγκόσμιοι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης παρέχουν τον οδικό χάρτη για ένα καλύτερο μέλλον».

«Εάν συρρικνωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου, τότε θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να γίνει πιο προσβάσιμος προς όλους. Πιο αναλυτικά:

  1. Το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού εκτιμάται ότι ζει με κάποιου είδους αναπηρία.
  2. Ο αριθμός των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα αυξηθεί περαιτέρω κλπ»

«Μεγάλος αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων δυσκολεύεται να γίνει «πιο προσβάσιμος», ενώ κάποιες από αυτές αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σχετικά με τις απαραίτητες επενδύσεις για την προσαρμογή των υποδομών τους. Πιο αναλυτικά, σχετικά με την προσβασιμότητα ο τουριστικός κλάδος πρέπει εστιάσει σε 3 προτεραιότητες:

1. Κατανόηση των δυναμικών της αγοράς και ευκαιριών που προσφέρει η προσβασιμότητα, και του τρόπου με τον οποίο σχετίζονται με τις επιχειρήσεις ώστε να δίνεται προτεραιότητα σε αντίστοιχες ενέργειες.

2. Μελέτη των ηγετικών παικτών. Συχνά μερικές προσαρμογές μόνο ή απλώς η πληροφόρηση για τις ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

3. Συνεργασία με οργανισμούς που διαθέτουν εμπειρία στην προσβασιμότητα, έτσι ώστε η επιχείρηση να προσφέρει κατάλληλες υπηρεσίες και να τις προβάλλει με αποτελεσματικό τρόπο», σύμφωνα με τον κ. Scowsill.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.