Quantcast
Ρόδος: Αύξηση 10% καταγράφεται στην τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου - enikonomia.gr
share

Ρόδος: Αύξηση 10% καταγράφεται στην τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση που φτάνει το 10% καταγράφεται στην τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου στο νησί της Ρόδου, σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που σηματοδοτεί την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου που σε γενικές γραμμές εξακολουθεί να εξελίσσεται ιδιαιτέρως ικανοποιητικά. Ήδη, στο νησί έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για να υπάρξει προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, επειδή, όπως τονίζεται, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο γεγονός που αν συμβεί θα επιφέρει σοβαρά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Ο Σεπτέμβριος πράγματι εξελίχθηκε αρκετά ικανοποιητικά από πλευράς αφίξεων, με αποτέλεσμα οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες να καταγράφουν πληρότητες σε ποσοστό από 95% έως 100%. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο η κίνηση σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 9%.

Οι τουρίστες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στη Ρόδο είναι υψηλής εισοδηματικής στάθμης καθώς οι περισσότεροι «έκλεισαν» τις διακοπές τους χωρίς να αγοράσουν πακέτα από προσφορές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εξίσου ικανοποιητικά θα εξελιχθεί και ο Οκτώβριος με δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές έξτρα πτήσεις που προστέθηκαν την τελευταία στιγμή.

Τουλάχιστον για τις δέκα πρώτες μέρες του μήνα, η τουριστική κίνηση θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία η τουριστική περίοδος στη Ρόδο θα τερματιστεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, δηλαδή περίπου δέκα μέρες αργότερα από πέρσι.

Σε ότι αφορά τις προβλέψεις για την επόμενη χρονιά, αυτές εδράζονται σε ένα καταρχήν θετικό κλίμα, και υπάρχει μία αισιοδοξία, όμως η χρονιά δεν θα είναι εύκολη λόγω των γνωστών προβλημάτων που χαρακτηρίζουν το τουριστικό μας προϊόν.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σεζόν για το 2017 θα παίξουν οι αγορές της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Τουρκίας. Ήδη πάντως ο σύλλογος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις με σκοπό να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει η φετινή τουριστική περίοδος.

«Σε μια εξαιρετικά αρνητική συγκυρία, υπό το φόβο τόσο των τρομοκρατικών χτυπημάτων όσο και της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, αυτό που φέτος αποτιμήθηκε είναι η πολύ μεγάλη επιτυχία στον τουρισμό της Ρόδου» δήλωσε ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

«Χαμογελαστοί και περήφανοι πρέπει να είμαστε, τόνισε, καθώς αποδείχθηκε ότι τα νησιά μας κρατάνε ακόμα την ελκυστικότητά τους» και κάλεσε όσους μοιρολογούν ισχυριζόμενοι ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε, ν’ αφήσουν κατά μέρος τα ψυχολογικά τους και να σταματήσουν να περνάνε μηνύματα ισοπέδωσης και μηδενισμού.

«Αν πέρυσι, είπε, που η χώρα μας δεχόταν επιθέσεις απ’ όλα τα Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού έλεγες στους ίδιους ανθρώπους, που σήμερα διαμαρτύρονται, ότι η σεζόν του 2016 θα έκλεινε με μείωση της τάξης του 10%, θα εύχονταν η μείωση να ήταν μόνο τόση. Σήμερα, που κλείνει ο ένας μήνας μετά τον άλλο με αύξηση 8%, 9% και 10%, δεν είναι ευχαριστημένοι».

Ο περιφερειάρχης αποκάλυψε ότι ένα όραμα χρόνων, της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, που εξαντλείτο μόνο σε συζητήσεις και ευχές, από φέτος επιτυγχάνεται, ανακοινώνοντας ότι από τις 14 Νοεμβρίου θα έχουμε ανοικτά ξενοδοχεία.

Αναφερόμενος στο Σεπτέμβριο είπε ότι κλείνει και αυτός ο μήνας με μεγάλη αύξηση, ενώ για τον Οκτώβριο τόνισε ότι θα είναι ο καλύτερος της 20ετίας.

Σ’ ότι αφορά στην υπερφορολόγηση, ο κ. Χατζημάρκος επισήμανε ότι αυτή είναι γεγονός και οδηγεί σε άσχημα οικονομικά αποτελέσματα.

«Δεν φταίνε όμως οι πελάτες μας» τόνισε, προσθέτοντας ότι και τα δικά τους οικονομικά δεν είναι καλύτερα από τα δικά μας.

«Υποφέρει και ο μέσος Ιταλός και ο μέσος Ισπανός και ο μέσος ‘Αγγλος, ακόμα και ο μέσος Γερμανός» είπε και το μόνο που δεν θέλει ερχόμενος στη Ρόδο, για λίγες ημέρες ξεκούρασης, είναι να τον αντιμετωπίζουμε με κατήφεια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.