Quantcast
Ο Κεμάλ "έφερε" 1.700 Τούρκους επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη - enikonomia.gr
share

Ο Κεμάλ “έφερε” 1.700 Τούρκους επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 1.700 Τούρκοι επισκέφθηκαν σήμερα τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ. Ειδική εκδήλωση για το γεγονός πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης τουριστών από την Τουρκία, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο τουριστικός πράκτορας και αντιπρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδος, Στέφανος Χατζημανώλης. Τόνισε δε, ότι ο αριθμός των επισκεπτών φέτος είναι ελαφρώς μικρότερος σε σχέση με πέρσι, γιατί η επέτειος έτυχε στα μέσα της εβδομάδας.

Ο κ. Χατζημανώλης, υπογράμμισε ότι για τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένονται γύρω στους 2.000 Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη, ενώ τις απόκριες εκτιμάται ότι θα επισκεφθούν την περιοχή, και κυρίως την Ξάνθη, πάνω από 5.000. Σημείωσε τέλος, ότι γίνονται πολλές προσπάθειες για την προσέλκυση Τούρκων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη από τον κεντρικό δήμο, και ανάλογες πρωτοβουλίες πρέπει να πάρουν και οι αυτοδιοικητικοί φορείς γειτονικών περιοχών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.