Quantcast
Σεμινάριο με θέμα τη δυνατότητα αύξησης των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σεμινάριο με θέμα τη δυνατότητα αύξησης των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η δυναμική της ανάπτυξης του εξερχόμενου τουρισμού από την Κίνα είναι τόση, που αν γίνουν συντονισμένες προσπάθειες, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα μπορεί να αγγίξει το 2020 τις 250.000, σε σχέση με τις περίπου 60.000 που είναι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Γιώργος Δρακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του tourism generis και ειδικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), στο πλαίσιο σεμιναρίου που διοργάνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO με θέμα: «εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα: (σχεδόν) όλα όσα θα θέλατε να μάθετε».

Όπως αναφέρθηκε στο σεμινάριο,παρόλο που η Ελλάδα είναι σχεδόν πάντα στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλών προορισμών σε διάφορες έρευνες που γίνονται, κυρίως λόγω του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, δεν καταφέρνει αυτό το πλεονέκτημα να το μετατρέψει σε πωλήσεις.

“Χρειαζεται” είπε ο κ.Δρακόπουλος, “να γίνουν στοχευμένες ενέργειες για την προσέλκυση κινέζων τουριστών”. Ορισμένα από τα σημεία στα οποία εστίασε αφορούσαν προτάσεις για να γίνουν τα ξενοδοχεία πιο ελκυστικά στους Κινέζους τουρίστες. Ενδεικτικά ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει ως επιλογή ένα ασιατικό πρωινό, πιο κοντά δηλαδή στις γαστρονομικές τους συνήθειες, η δυνατότητα παροχής πόσιμου ζεστού νερού, καθώς οι Κινέζοι συνηθίζουν να πίνουν το νερό τους ζεστό και επιπλέον χάρτες, φυλλάδια και κανάλια στην κινέζικη γλώσσα.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης στο πλαίσιο των τουριστικών εκθέσεων Philoxenia-Hotelia.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.