Quantcast
Πώς μία μικρή πόλη στην Κολομβία έγινε πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών - enikonomia.gr
share

Πώς μία μικρή πόλη στην Κολομβία έγινε πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών

δημοσιεύτηκε:

Μια μικρή πόλη, στην Κολομβία. Λίγο περισσότερο από 5.000 κατοίκους έχει. Στα περίχωρα του βοερού Μεντεγίν (βοερού και για το καρτέλ του – ή το τέως καρτέλ του). Το Guatapé είναι, όμως, μια πανδαισία χρωμάτων!

Όλο και περισσότεροι ξένοι τουρίστες το ανακαλύπτουν. Για τις ζωηρόχρωμες προσόψεις των κτηρίων του, με την τρισδιάστατη τεχνική που χρησιμοποιείται στα zócalos.

Το Guatapé βρέθηκε μπροστά στον φακό της φωτογράφου Jessica Devnani: «Όλη η πόλη είναι ζωηρά και κεφάτα ζωγραφισμένη. Ήταν η απόλυτη ευχαρίστηση το να περιπλανιέσαι και να φωτογραφίζεις».

Δεν είναι μόνο αυτό! Το Guatapé είναι επίσης φημισμένο και για το ότι προσφέρει στέγη στην «καλύτερη θέα, στον κόσμο»! «Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι πολύ υποκειμενικός» δήλωσε η Jessica Devnani στο Designboom «αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ ψηλά στη λίστα».

«Πάνω σ’ έναν βράχο, που μοιάζει σαν να τον έχουν ρίξει στην κορυφή ενός λόφου, μπορείς να έχεις θέα – 360 μοίρες – , των μικρών νησιών ένα γύρω. Εκεί πάνω, εκτιμάς πραγματικά πόσο όμορφος είναι ο πλανήτης μας» λέει η Jessica.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.