Quantcast
Οι Πολωνοί τουρίστες «ψηφίζουν» Κρήτη - enikonomia.gr
share

Οι Πολωνοί τουρίστες «ψηφίζουν» Κρήτη

δημοσιεύτηκε:

Αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο το μερίδιο που καταλαμβάνει η πολωνική τουριστική αγορά στην Κρήτη, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, εκπροσωπεί το 7% των αφίξεων στον αερολιμένα Χανίων.

Η Ένωση Ξενοδόχων συμμετείχαν, τις προηγούμενες ημέρες, στην έκθεση GRECKA Panorama 2016 στην Πολωνία και όπως τονίζει σε ανακοίνωση της, «το 2013 αφίχθησαν στα Χανιά 51.126 Πολωνοί, ενώ το 2016 έφτασαν τους 71.725 (αύξηση περίπου 40% σε 3 χρόνια). Συνολικά στην Ελλάδα, το 2015 αφίχθησαν περίπου 750.000 Πολωνοί, ενώ το 2016 αναμένεται ότι έχουν ξεπεράσει τις 800.000».

Στην ίδια έκθεση συμμετείχε με δικό της περίπτερο και η Περιφέρεια Κρήτης, την οποία εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Γιαννούλης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χανίων, Μανόλης Βολικάκης η ξεναγός, Ελευθερία Μανούσου.

Δυναμική παρουσία είχε και ομάδα σεφ από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, που μάγεψε το κοινό με τα μοναδικά κρητικά εδέσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας «οι 7.000 και πλέον επισκέπτες της έκθεσης κατέκλυσαν το περίπτερό μας και με μεγάλο ενδιαφέρον προμηθεύτηκαν τουριστικό υλικό και ενημερώθηκαν για τους προορισμούς της Κρήτης. Ανάμεσά τους, ο Έλληνας πρόξενος στη Βαρσοβία, εμπορικοί ακόλουθοι της ελληνικής πρεσβείας, μεγάλος αριθμός εμπορικών αντιπροσώπων και τουριστικοί παράγοντες, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση ότι η πολωνική αγορά, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, κατακτά σημαντικό μερίδιο στις αφίξεις τουριστών στην Κρήτη αφενός, και αφετέρου δείχνει εμπράκτως μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της UNESCO, με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τον Ελληνικό Γαστρονομικό Πολιτισμό, κατά τη διάρκεια της οποίας, η πρόεδρος της ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, απένειμε στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, βραβείο για τη συνεισφορά της Περιφέρειας Κρήτης στη διάδοση των αξιών της μεσογειακής δίαιτας. Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Βουλγαράκης μίλησε για την κρητική διατροφή, τα οφέλη της και τη γευστικότητά της, για τις φυσικές ομορφιές του νησιού και την ιστορία του και προσκάλεσε τους Πολωνούς να το επισκεφθούν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.