Quantcast
Γνωρίστε το Ρέθυμνο με ένα «κλικ»! - enikonomia.gr
share

Γνωρίστε το Ρέθυμνο με ένα «κλικ»!

δημοσιεύτηκε:

Την πόλη του Ρεθύμνου και την ιστορία της με ένα απλό «κλικ» σε κάποια από τις συσκευές σύγχρονης τεχνολογίας και στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάτοικοι, επισκέπτες, αλλά και τουρίστες, μέσω μιας νέας διαδικτυακής εφαρμογής, που θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο σπίτι του Πολιτισμού.

Πρόκειται για μια της πρωτότυπη διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία αφορά συνοικίες, τοπωνύμια και μνημεία, όλων των εποχών του Ρεθύμνου, καλύπτοντας γεωγραφικά την περιοχή από τον Ατσιπουλιανό μέχρι τον Πλατανιά Ποταμό.

Η εφαρμογή περιέχει τρεις βασικές ενότητες το φυσικό περιβάλλον, το τοπωνυμικό του τέως δήμου Ρεθύμνου και τα μνημεία 53 αιώνων του δήμου. Ο «επισκέπτης» της εφαρμογής θα δει μεταξύ άλλων χάρτες σημείων της πόλης, αναλυτική παρουσίαση τοπωνυμίων της περιόδου της Βενετοκρατίας, της Τουρκοκρατίας και των Νεότερων Χρόνων. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής που υλοποίησε ο δήμος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας είναι http://historicalcrete.ims.forth.gr/


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.