Quantcast
Λιγότεροι από 10.000 οι Βορειοελλαδίτες που ταξίδεψαν οργανωμένα στις γιορτές - enikonomia.gr
share

Λιγότεροι από 10.000 οι Βορειοελλαδίτες που ταξίδεψαν οργανωμένα στις γιορτές

δημοσιεύτηκε:

Μπορεί οι εποχές που οι Βορειοελλαδίτες εκδρομείς έδιναν δυναμικό “παρών” σε μακρινούς προορισμούς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων να μοιάζει ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί λόγω της οικονομικής κρίσης και των γενικότερων συνθηκών παγκοσμίως, ωστόσο ο “Έλληνας θα βρει τρόπο να αποδράσει, έχοντας σύμμαχο τον τουριστικό πράκτορα, που εμπράκτως έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι βάζει πλάτη με γενναίες μειώσεις και πακέτα που κόβουν την ανάσα” επισήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

Νέα προοπτική στο μαύρο τοπίο δίνει και η εναλλακτική του οδικού τουρισμού, που φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Θεολόγης “τον πρώτο λόγο για τις εξορμήσεις των Βορειοελλαδιτών έχουν πάντα τα τεκταινόμενα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο”. Στο πλαίσιο αυτό, ο αριθμός των Βορειοελλαδιτών που θα ταξιδέψουν φέτος οργανωμένα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνά τις 10.000, έναντι 13.000 πέρυσι, συμφωνα με τον κ.Θεολόγη.

Οι εκδρομείς της τελευταίας στιγμής, αλλά και οι γενναίες προσφορές των τουριστικών πρακτόρων έσωσαν φέτος την παρτίδα, επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι “πενθήμερο στη Βιέννη, με αεροπορικά και διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο στην τιμή των 260 ευρώ δεν θα μπορούσε κάποιος να βρει ούτε στα πιο τρελά του όνειρα” τόνισε.

Με τις επιλογές τους, οι Βορειοελλαδίτες ταξιδιώτες και φέτος ανέδειξαν ώς πιο δημοφιλείς προορισμούς τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και την Πράγα και δευτερευόντως τη Ρώμη, το Λονδίνο και το Παρίσι. Σχετικά με τους εκδρομείς, που παραδοσιακά κατευθύνονταν οδικώς στην Κωνσταντινούπολη για τις γιορτές, επεσήμανε ότι ενώ “εδώ και έναν χρόνο η ζήτηση είναι μηδενική”.

Ένα από τα στοιχεία της φετινής περιόδου που φαίνεται να δημιουργεί νέα τάση, είναι σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη η επιλογή εκδρομέων να αλλάξουν χρόνο στη Νέα Υόρκη και την Κούβα. Αρκετοί εκδρομείς επέλεξαν προορισμούς σε γειτονικές χώρες, όπως Σόφια, Μπάνσκο, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Ντομπρόβιτς, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Θεολόγης, αεροπορικώς για τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, ταξίδεψαν ή θα ταξιδέψουν το 35% επί του συνόλου των εκδρομέων και οδικώς το 65%. Πρόσθεσε δε ότι οι ηλικίες των εκδρομέων κυμαίνονται από 35 έως και 55 ετών.

Ο κ.Θεολόγος επισήμανε επίσης ότι, πέραν των αεροπορικών εισιτηρίων, “είναι προς το συμφέρον του εκδρομέα να απευθύνεται στον ταξιδιωτικό πράκτορα για να κλείσει μεταξύ άλλων ξενοδοχείο και επισκέψεις σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος σε δελεαστικές τιμές”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.