Quantcast
Κουντουρά: Υψηλό το επίπεδο των τουριστών που επιλέγουν την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Υψηλό το επίπεδο των τουριστών που επιλέγουν την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, τα υψηλά νούμερα στις αφίξεις (πλησιάζουν τα 28 εκατομμύρια το 2016) και η συνεργασία με νέες αγορές είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα της εθνικής πολιτικής τουρισμού, που την τελευταία διετία απέδωσε καρπούς γρηγορότερα από το αναμενόμενο, όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM), η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

“Στόχος μας είναι ο ποιοτικός τουρισμός” είπε. “Το 2016 τριπλασιάσαμε τις αφίξεις από ΗΠΑ και Καναδά, μια αγορά την οποία αναθερμάναμε με τη βοήθεια της ομογένειας” πρόσθεσε η κ.Κουντουρά, σημειώνοντας ότι οι Αμερικανοί είναι τουρίστες, που σχεδιάζουν από νωρίς τα ταξίδια τους και δαπανούν χρήματα στις διακοπές τους. Υψηλό είναι και το επίπεδο των τουριστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου η αύξηση που επετεύχθη άγγιξε το 55%.

Η υπουργός χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την καθημερινή αεροπορική σύνδεση Ντουμπάι-Αθήνα-Νέα Υόρκη, για την οποία, όπως είπε, γίνονταν διαπραγματεύσεις περίπου ενάμιση χρόνο.

Το γεγονός ωστόσο ότι στα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ)για το 2016 δεν αποτυπώνεται αύξηση στα τουριστικά έσοδα, όπως είπε η κ.Κουντουρά, ήταν κάτι που τους προβλημάτισε και για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν συνάντηση με την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας.

“Θα κάνουμε μια ομάδα εργασίας να δούμε ποιες είναι οι παράμετροι εξαιτίας των οποίων η μεθοδολογία της ΤτΕ δεν αποτυπώνει την αύξηση του ποιοτικού επιπέδου του τουρισμού που έχει έρθει το 2016 στην Ελλάδα” υπογράμμισε η κ.Κουντουρά και πρόσθεσε: “Αυτό το λέω διότι σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, το δικό μας τμήμα ερευνών πραγματοποίησε ποιοτική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι η ποιότητα και το επίπεδο των τουριστών που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα, έχει αυξηθεί. Επίσης το πανεπιστήμιο της Κρήτης έκανε μια αντίστοιχη έρευνα, που έδειξε ότι στην Κρήτη το πολύ μεγάλο μέρος των τουριστών είναι υψηλού επιπέδου, με εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο”.

Για τη διαμονή προσφύγων σε ξενοδοχεία

Σχολιάζοντας την απροθυμία ορισμένων ξενοδόχων να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, η υπουργός είπε ότι πρέπει όλοι “να βοηθήσουμε να ηρεμήσουν τα πράγματα” και πως υπάρχουν κι εκείνοι οι ξενοδόχοι που επιθυμούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και κλείνουν συμφωνίες.

Τόνισε ότι το σημαντικό είναι να υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η κ.Κουντουρά υπογράμμισε ότι όλα τα θέματα πρέπει να λυθούν με ήπιο τρόπο και χωρίς να βλάψουν την εικόνα της χώρας, η οποία άλλωστε έδειξε με τη στάση της πόσο φιλόξενη είναι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.