Quantcast
Πάρος: Εκστρατεία του δήμου για την προβολή των πασχαλινών εθίμων - enikonomia.gr
share

Πάρος: Εκστρατεία του δήμου για την προβολή των πασχαλινών εθίμων

δημοσιεύτηκε:

Ενημερωτική εκστρατεία για την παράδοση του Πάσχα στο κυκλαδίτικο νησί εγκαινιάζει ο δήμος της Πάρου με στόχο την προσέλκυση κοινού που ενδιαφέρεται να ζήσει από κοντά τη θρησκευτική κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας που είναι συγκλονιστική με τις αναπαραστάσεις του Θείου Δράματος. Για το λόγο αυτό αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό στα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό καθώς και σε επιλεγμένα ταξιδιωτικά γραφεία και δημοσιογράφους, όπου περιγράφονται όσα πρόκειται να διαδραματιστούν στη διάρκεια της συγκεκριμένης εορταστικής περιόδου.

Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, οι επισκέπτες βιώνουν την απόλυτη κατάνυξη της Μεγάλης Πέμπτης στις εκκλησίες και τα μοναστήρια. Την νύχτα οι πιστοί ξενυχτούν, ψέλνουν και στολίζουν τον επιτάφιο με τα πιο εντυπωσιακά και ευωδιαστά άνθη των κήπων τους.

Την Κυριακή του Πάσχα γλέντια και πανηγύρια οργανώνονται σε όλο το νησί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παραδοσιακό γλέντι στο βενετσιάνικο λιμανάκι της Νάουσας. Κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ανάστασης αναβιώνει το πατροπαράδοτο έθιμο «των μπουρλοτιέρηδων», που έλκει την καταγωγή του από τους θρυλικούς μπουρλοτιέρηδες της Ελληνικής Επανάστασης και διασώζεται μέχρι τις ημέρες μας αναλλοίωτο. Όλα αρχίζουν με τις πορείες Λιτάνευσης των Εικόνων της Παναγίας που ξεκινούν ταυτόχρονα από τους ιερούς ναούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Παντάνασσας και διέρχονται από τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού, καθώς και το λιμανάκι της Νάουσας, για να καταλήξουν παρουσία πλήθους κόσμου -ντόπιων και επισκεπτών- στην κεντρική πλατεία όπου και σταματούν την πορεία τους εξαιτίας της… βροχής από βαρελότα που αρχίζουν να ρίχνονται εκείνη τη στιγμή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.