Quantcast
Χανιά: Αύξηση 4% σημειώνουν οι πτήσεις τσάρτερ - enikonomia.gr
share

Χανιά: Αύξηση 4% σημειώνουν οι πτήσεις τσάρτερ

δημοσιεύτηκε:

Αυξημένες κατά 4% σε σχέση με πέρυσι θα είναι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο προϊστάμενος αερολιμενικών Λευτέρης Καστανάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εικόνα που διαμορφώνεται λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η μέχρι τώρα εικόνα είναι θετική ότι ξεκινάμε δυναμικά».

Η αυλαία των πτήσεων εξωτερικού ανοίγει την Κυριακή 26 Μαρτίου με 3 εταιρείες, ενώ το μεγάλο κύμα των αφίξεων αρχίζει σταδιακά από τον Απρίλιο.

Το 2016 στο αεροδρόμιο Χανίων καταγράφηκαν 1, 5 εκατομμύρια αφίξεις επιβατών, εκ των οποίων περίπου το 1 εκατομμύριο ήταν επιβάτες εξωτερικού. Καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του αεροδρομίου αναμένεται να διαδραματίσουν τα έργα επέκτασης και διαμόρφωσης του αεροσταθμού που από 14.000 τετραγωνικά καλύπτει πλέον 32.000 τετραγωνικά.

Το έργο παρελήφθη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις αμέσως επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες διαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και το κτηριακό κομμάτι του νέου πύργου ελέγχου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.