Quantcast
Αύξηση τουριστών αναμένεται σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη το καλοκαίρι - enikonomia.gr
share

Αύξηση τουριστών αναμένεται σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη το καλοκαίρι

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση τουλάχιστον 20% του τουριστικού ρεύματος αναμένεται φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη. Ο κ.Αμοιρίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, μίλησε για αύξηση προκρατήσεων που διαπιστώνουν οι άνθρωποι του τουρισμού, η οποία αγγίζει το 30%. “Αυτό σημαίνει ότι συνολικά ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι και ότι η τελική αύξηση θα αγγίξει το 20%” σημείωσε.

Σε αυτό θα συντελέσουν, σύμφωνα με τον κ.Αμοιρίδη, και τα νέα αεροπορικά δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” της Καβάλας, το οποίο φέτος θα συνδεθεί με 30 πόλεις της Ευρώπης. “Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πρόγραμμα έρχονται να προστεθούν πέντε νέες πτήσεις την εβδομάδα που θα συνδέσουν την πόλη της Καβάλας με την Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Μινσκ” πρόσθεσε. Το πρόγραμμα των πτήσεων για τη σεζόν Απριλίου-Οκτωβρίου δεν είναι ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη, όπως είπε ο κ.Αμοιρίδης, αλλά προστίθενται νέες πτήσεις από Βόρεια και Δυτική Ευρώπη. “Έχουμε νέες συνδέσεις με Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Αυστρία” συμπλήρωσε.

Ο κ.Αμοιρίδης τόνισε ότι το κύμα τουριστικών εισροών από τα Βαλκάνια εξακολουθεί να είναι σημαντικό, καθώς πολλοί τουρίστες από τη Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία αλλά και από την Ουκρανία, επιλέγουν να επισκεφθούν την περιοχή.

“Η Θάσος είναι το δυνατό μας χαρτί και έχει κατακτήσει μια θέση στον ευρωπαϊκό χάρτη” σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι διανυκτερεύσεις στο νησί είναι συγκρίσιμες σε απόλυτο αριθμό με εκείνες της Σαντορίνης και της Μυκόνου.

“Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι να αυξηθεί ο τουρισμός σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Κομοτηνή, περιοχές που έχουν διατηρήσει την αυθεντικότητά τους και προσφέρουν το δικό τους τοπικό παραδοσιακό χρώμα και την ελληνική αυθεντική φιλοξενία” πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι τη θέση του κ.Αμοιρίδη ως θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ανέλαβε πρόσφατα ο Κώστας Αντωνιάδης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.